دندان مصنوعی
نوشته شده توسط : پزشک و درمان

دندان مصنوعی

دندان­های مصنوعی، جایگزین­های سفارشی برای دندان­های از دست رفته هستند و می­توان آن­ها را از داخل دهان در آورده و دوباره سر جای خود قرار داد.

اگرچه عادت کردن به دندان‌های مصنوعی کمی دشوار است و هرگز حسی مشابه حس دندان طبیعی نخواهند داشت اما دندان­های مصنوعیِ کنونی از نظر ظاهری بسیار شبیه به دندان‌های طبیعی بوده و  بسیار راحت­تر از قبل هستند.
مزایا

جایگزین کردن دندان­های از دست رفته، به بهبود ظاهر و زیبایی لبخندتان کمک می­کند. خالی ماندن جای دندان باعث می­شود عضلات صورت شل شده و فرد پیرتر به نظر برسد. علاوه بر این، دندان‌های مصنوعی به شما کمک می­کنند راحت­تر غذا بخورید و صحبت کنید؛ چیزهایی که تا وقتی دندان­های طبیعی از دست نرفته باشند، مردم قدرشان را نمی‌دانند.
مراقبت‌های لازم

به مرور زمان و در اثر فرسودگی، لازم است دندان­های مصنوعی دوباره ردیف، بازسازی و یا پی­ ریزی شوند. برای پی­ ریزی مجدد، لازم است با حفظ دندان­های مصنوعیِ کنونی، یک پایه ­ی جدید ساخته شود. با افزایش سن، شکل دهان به طور طبیعی تغییر می­کند و در نتیجه باعث لق شدن دندان مصنوعی می­شود. نکاتی که به شما در مراقبت از دندان مصنوعی کمک می­کند:

    موقع حمل دندان مصنوعی (در دستان­تان) روی یک حوله­ ی تا شده یا تشت آب بایستید. دندان­های مصنوعی ظریفند و اگر بیفتند ممکن است بشکنند.
    اجازه ندهید دندان‌های مصنوعی خشک شود. زمانی که استفاده نمی­کنید، آن­ها در محلول تمیزکننده­ ی دندان مصنوعی و یا آب غوطه­ ور سازید. هرگز از آب داغ استفاده نکنید؛ چرا که باعث می­شود دندان‌های مصنوعی تاب بردارند.
    مسواک زدنِ روزانه ­ی دندان­های مصنوعی، غذاها و پلاک­های دندانی را می­زداید و جلوی لک­دار شدنشان را می­گیرد. می توان از پاک ­کننده ­های فراصوتی برای تمیز کردن دندان‌های مصنوعی استفاده کرد، ولی این روش جای مسواک زدن روزانه را نمی­گیرد.
    صبح­ها قبل از گذاشتن دندان مصنوعی، یک مسواک نرم را روی لثه­ ها، زبان و کام خود بکشید؛ این کار به جریان خون در بافتها و از بین بردن پلاک‌ها کمک می‌کند.
    چنانچه دندان مصنوعی شکست، لب­ پَر شد، ترک برداشت یا لق شد، به دندانپزشک مراجعه کنید. سعی نکنید خودتان درستش کنید؛ این کار ممکن است طوری به آن آسیب بزند که دیگر قابل تعمیر نباشد.

فرآیند

یک دست دندان مصنوعی

یک دست دندان مصنوعی معمولی، بعد از کشیدن دندان­های باقی مانده و التیام بافت­ها (که ممکن است چند ماه طول بکشد) ساخته شده و در دهان بیمار قرار می­گیرد.

می‌توان به محض این که دندان­های باقی مانده کشیده شدند، یک دست دندان مصنوعیِ فوری در داخل دهان تعبیه کرد. برای این کار، دندانپزشک در همان ویزیت اول، اندازه­ گیری‌های لازم را انجام داده و مدل فک بیمار را می­سازد. با استفاده از دندان‌های مصنوعیِ فوری، فرد در طول دوره ­ی التیام بافت‌ها، بدون دندان نمی ­ماند.

دندان مصنوعی جزئی (نیمه کامل)

دندان مصنوعیِ جزئی روی یک قاب فلزی سوار است که به دندان­های طبیعی وصل می­شود. گاهی اوقات، روکش‌هایی که روی تعدادی از دندان­های طبیعی قرار گرفته، نقش نگهدارنده را برای دندان مصنوعی ایفا خواهد نمود. دندان­‌های مصنوعی­ جزئی، جایگزین قابل در آوردن بریج‌ها هستند.





:: برچسب‌ها: دندان , مصنوعی ,
:: بازدید از این مطلب : 38
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 23 شهريور 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: